Racó medieval – Bagà

Al  Berguedà i amb molt bona posició dins del parc natural del Cadí-Moixeró està situat el medieval poble de Bagà. Tot just abans del túnel del Cadí, i als peus dels imponents Cadí i Moixeró podem trobar un fantàstic raconet medieval. Va ser construït al segle XIII pels Barons de Pinós, dels quals es conserva el Castell. D’aquests una llegenda en queda, la qual representen cada any el mes de juliol per donar el tret de sortida a les Festes de la Baronia de Pinós. La llegenda explica que Galceran de Pinós fora segrestrat pels sarraïns i alliberat per Sant Esteve màrtir. Pel seu rescat varen demanar a la Baronia de Pinós diners, vaques i 100 donzelles, els habitants de la vila ho van aconseguir. Però, no va fer falta prescindir dels diners, les vaques i les donzelles, ja que va ser alliberat abans del canvi.

El que fa diferent aquest poble dels altres, és l’ambient tranquil que s’hi respira. Es tracta d’un poble que transmet calma, tot i així té vida als seus carrers. Un passeig per Bagà et trasllada a l’època medieval gràcies als seus carrerons, l’acollidor Castell dels Pinós, l’església de Sant Esteve i la seva portalada gòtica, el pont sobre el pas del riu Bastareny  i sobretot, en especial per mi, la plaça! És un privilegi poder seure en aquella plaça una nit fresca d’estiu. Es indescriptible la sensació de serenor i frescor que es sent.

Imagen

He trepitjat aquest poble tres vegades i en dues he fet nit. Aconsellable 100% Cal Bastista, és molt net i et donen un servei molt familiar; immillorable, et sents com a casa. Té una piscina genial pels mesos d’estiu, molt gratificant un banyet amb vistes a la muntanya. Espero poder trepitjar el terra medieval de Bagà moltes més vegades.

 

Un comentario en “Racó medieval – Bagà

  1. He trobat aquest blog per casualitat i la veritat és que m’encanta! Des del primer post m’he deixat atrapar per les teves experiències.
    M’agrada la manera tan clara i atractiva en que parles de cada indret. A partir d’ara esperaré el pròxim post 🙂 crec que treuré molt bones idees per anar a caminar per Catalunya.
    Salutacions.

Deja un comentario